12 oct 2011

-1. nap

Egy éve lehetett, mikot belekezdtünk a múlt tanévben ebbe a projektbe. Nyáron Carmennel gondolkodtunk a lehetséges címeken, s végül- ki tudja, miért- ezt választottuk: Nos encontramos en el Camino, vagyis Találkozunk az el Caminon. Ekkor még nem sejtettük, nem sejthettük, hogy egy évvel később, október 13-án valóban útrakelünk és este már Spanyolországban leszünk. Célállomásunk pedig nem más, mint Santiago de Compostela, Szent Jakab apostol zarándokútjának végpontja, ahová 20-an érkezünk majd meg pénteken.
Utunkat végig blogoljuk, hogy mindenki velünk tarthasson virtuálisan.

Aki erre az oldalra látogat és olvas majd minket, az nagy valószínűséggel tudja már, hogy Szlovákiában országos első helyezést értünk el ezzel a projekttel. A jutalmunk pedig egy bizonyos pénzösszeg volt, amit most projektpartnerünk, az IES de Poio gimnázium meglátogatására fordíthattunk.

Ha most átlapozzátok a korábbi bejegyzéseket, képet kaptok arról,amit mi egy évig csináltunk. Komoly munka folyt, a diákok csoportokban dolgoztak. Mindenkinek volt egy spanyol és egy francia párja, akikkel a Camino egy-egy szakaszát dolgozták fel sokféle szempont alapján: hol mit érdemes megnézni, mit érdemes enni, hol lehet megszállni, mit vigyünk magunkkal, ha zarándokok vagyunk... Egy év munka után pedig itt áll a lehetőség, hogy mindezt az életben is megtapasztalják. Így kerülünk át a virtulális térből a valóságba :) Éééés persze, mindenki (végre!!!) valós helyzetekben használhatja spanyoltudását- nagy megmérettetés ez nekem is! :) Nem utolsó sorban pedig találkozunk azokkal a diákokkal, akikkel már legalább egy éve dolgoztunk együtt.

De nem csak városnézésről és az iskola meglátogatásáról fog szólni a következő hetünk. 6 csoportot fogunk holnap kijelölni, a csoportoknak pedig különféle feladataik lesznek. Többek között a pénteki naptól kezdve ők fogják ezt a blogot vezetni, egyfajta útinaplót írnak majd két nyelven. Minden nap képeket töltünk fel, hogy lássátok, hol vagyunk, kivel és mit csinálunk :) Várjuk a kommenteket!

Végül pedig előzetesen is szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét. Köszönet az iskola vezetőségének, a Városnak, azoknak a magánszemélyeknek, akik anyagilag támogattak minket, köszönet a szlovákiai eTwinningnek a lehetőségért és a díjért. És persze Carmennek, aki nélkül nem tudtam volna ezt az utat megszervezni, az IES de Poio vezetőségének, tanárainak és diákjainak, hogy fogadnak minket. Marcosnak, aki elintézte, hogy a santiagoi sajtóban is szerepeljünk (többek közt). És mindenkinek, aki segített a szervezésben. Nektek. Köszönöm az eTwinninges csapat tagjainak, hogy tavaly bíztatok bennem, és dolgoztatok. Most már csak annyit kívánok, élvezzétek a munkátok gyümölcsét, érezzétek magatokat jól :)

Holnap folyt. köv.

3 comentarios:

Carmen Fernandez dijo...

¡BUEN VIAJE A TODOS!

Carmen Fernandez dijo...

¡BUEN VIAJE A TODOS!

Kati Kanozsay dijo...

Gracias. Mañana publicaré la entrada en español, hoy ya no me ha dado tiempo.